Autor Tema: PREINAKA LASER AUSPUHA  (Posjeta: 19866 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline automatic

• Tomos Rider
  • Trade Count: (6)
  • Trgovac
  • *
  • Spol: Muški
  • matik tuned,ctx , kle 500
PREINAKA LASER AUSPUHA
« : Svibanj 26, 2010, 22:07:15 »
  • 0
evo pošto nema ovakve teme još o tom auspuhu otkrit ću vam neke tajne poluproizvoda kako preradit prigušivač popraćeno sa slikama

auspuhu skidamo zadnji poklopac prigušivača bušenjem nitne od ispod

kad to napravimo poklopac će ić malo tvrdo van jer je nov ali treba ga izbit. kad ga izbijete izgleda vam ovako . ta je pregrada ili nosač stingera koji ga drži u centar zavarena pa treba pobrusit var i isčupat je van

kad sam pobrusio var zabušio sam 2 rupe i zavidao 2 duge parkerice stisnuo sam ih u škrip i čupao van pregradu

kad sam skinuo pregradu otkrio sam da je prigušivač prazan ničeg nema unutra da priguši zvuk plinova i rupice siu samo do pol probušene na stingeru

kupio sam vunu za čiščenje  i ugurao unutra

vratio sam pregradu koja se nalazi na samom početku i poklopac prigušivača te nakon 20 km vožnje auspuh je izgledao ovako

toliko o tome želim vam dobru zabavu    stay tuned  :palacgore:
... onaj nepoznati tip ...

Offline anri

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (7)
  • Trgovac
  • Sprint65cc, Tomos Atx 65cc, Beverly 250ie, X10 500
Odg: PREINAKA LASER AUSPUHA
« Odgovori #1 : Svibanj 26, 2010, 23:58:01 »
  • 0
Dal se utisao :misli: :misli:,nemas pojma jel tak jer si ga novog odma isao raskapat! :mrgreen:
Želje iz 2008 godine :)
Ah lijepo bi bilo kad bi si mogo covjek to priustit....a ovako sad bi bio zadovoljan kad bi mogao imat trkacu radilicu, kit, motoplat paljenje, boost bottle i techigas spulju na matiku te neku gljivetinu na frgi 19mm :)

Offline Razor

• Tomos Rider
  • Trade Count: (2)
  • Trgovac
  • *
  • automatic a3ml,apn6,atx
« Odgovori #2 : Svibanj 27, 2010, 13:31:57 »
  • 0
trebao si i tu cjevcicu promjenit...pa jedva je nataknes na mali prst a ne da je za 80ccm

Offline automatic

• Tomos Rider
  • Trade Count: (6)
  • Trgovac
  • *
  • matik tuned,ctx , kle 500
« Odgovori #3 : Lipanj 01, 2010, 19:06:26 »
  • 0
Dal se utisao :misli: :misli:,nemas pojma jel tak jer si ga novog odma isao raskapat! :mrgreen:
istina  :palacgore:
... onaj nepoznati tip ...

Offline ivica012

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #4 : Lipanj 01, 2010, 19:17:21 »
  • 0
Dobro sada, proćitao sam ovo gore, a pošto sam kupio isti ovakav auspuh može li mi netko napisati da li je bučan prije nego se ovo napravi, ili doista traži zahvat prigušivanja. Hvala.
Svakako mislim ogoliti od boje ispušnu granu i prešpricati je sa vatrostalnom crnom bojom, jer ova na njemu očito to nije.

Offline dadovtc

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (4)
  • Trgovac
  • APN6 Power_1 ; E90_@_ATX
« Odgovori #5 : Lipanj 01, 2010, 19:30:19 »
  • 0
Dobro sada, proćitao sam ovo gore, a pošto sam kupio isti ovakav auspuh može li mi netko napisati da li je bučan prije nego se ovo napravi, ili doista traži zahvat prigušivanja. Hvala.
Svakako mislim ogoliti od boje ispušnu granu i prešpricati je sa vatrostalnom crnom bojom, jer ova na njemu očito to nije.

Prilično je glasan, ima stvarno "rezak" zvuk, pogotovo na e90, a bogami i bt-u kad se zavrti  :mrgreen:
Preinaka je vrlo jednostavna i učinkovita, ja sam radio novi i širi "lonac" prigušivača, ali može i poslužiti standard, nabacim par skica što treba napraviti  :wink:
Ista stvar s bojom grane je i na Masteru, to je bar lako riješiti termo sprayem
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

Offline ivica012

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #6 : Lipanj 01, 2010, 19:42:16 »
  • 0
Aj super da ćeš staviti svoju ideju, jer dok mi je motor u čekanju dijelova, mogao bih srediti auspuh. Čekam skicu.

Offline anri

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
« Odgovori #7 : Lipanj 01, 2010, 21:53:17 »
  • 0
Kaj se mene tice nije nesto ekstra glasan,al ko sto dado kaze kad zavrtis motor na 8-9k rpm e tu postaje grdo,cuti te je na pol kilometra ! :mrgreen:

*moji kriteriji buke bas i nisu za uzet u obzir jer sam vozi dugo godina motor na MF cobri koja je stvarno fanj bucna,tak da mi je ovaj laser pickin dim,a tecnigas lipnik i slicni su mi ko da se vozim na std spuhu!
Master od matika se cuje jace nego ovaj laser za bt! :palacgore:
Ah lijepo bi bilo kad bi si mogo covjek to priustit....a ovako sad bi bio zadovoljan kad bi mogao imat trkacu radilicu, kit, motoplat paljenje, boost bottle i techigas spulju na matiku te neku gljivetinu na frgi 19mm :)

Offline ivica012

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #8 : Lipanj 01, 2010, 21:54:33 »
  • 0
E baš zato mi je drago čuti vaše mišljenje, jer ste već vozili s tim. Meni ide na napiljenu mašinu e90, što znaći da će ga svakako trebat utišavat, pošto više nisam za buditi cijelo selo kad upalim motor.

Offline anri

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
« Odgovori #9 : Lipanj 01, 2010, 21:58:15 »
  • 0
Bez vecih prepravki ne ocekuj neznam kolko tisi auspuh jer ipak se radi o rezonantnom auspuhu!

Prvom prilikom kad mi uleti neki tecnigas za zamjenit mu vunu poslikat cu kaj on ima unutra,ima savrsen top za razbit buku,ak se ne varam kolko me sjecanje sluzi,iz prtukonusa ide cijev unutarnji fi 16-17mm,tolka je i cijev na izlazu,unutra je ona metalna vuna,a mrezica je sa ogromnim prvokutnim prorezima,stvar radi predobro! :palacgore:

Offline dadovtc

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
« Odgovori #10 : Lipanj 02, 2010, 00:22:47 »
  • 0
Sama preninaka nije neka mudrost, svatko bi izmislio svoju verziju odnosno ideju  :mrgreen: , budem sutra skicirao onu svoju

Npr meni na prepravljenom BT auspuhu se sve neobično voziti, tiši je sigurno i od originala (dobro, on ima puno deblju komoru u koju stane više vune) a performanse i dalje dobre :wink:
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

Offline ivica012

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #11 : Lipanj 02, 2010, 00:26:13 »
  • 0
Jedva čekam, jer smatram kada sam nešto ne izmišljam bolje je pokupiti par mišljenja pa viditi kakve su mi mogučnosti da ja nešto napravim. Imam ja prigušivać od mf-a, ali se bojim da bi bija problem jer je ovi laser napravljen od lima debljine kartine, pa kada bi ga taka aparatom za varenje planija bi ka šuverin.

Offline dadovtc

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
« Odgovori #12 : Lipanj 02, 2010, 00:33:18 »
  • 0
Hoćeš preradu original cilindra prigušivača (ne gine ti varenje originala  :mrgreen: ) ili potpuno novi prigušivač?

Offline ivica012

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #13 : Lipanj 02, 2010, 00:38:13 »
  • 0
Za sada sve što bih radio, radio bih na hladno. Elektro varenje definitivno ova debljina stijenke auspuha ne bi izdržala da ne progori, a u drugoga sada nositi na CO2 mi se ne da. Valjda će perfomance biti koliko toliko dobre za pristojnu vožnju. Po ovome što si ti dado napisao pretpostavljam da mi je jedini način na hladno ubacivanje vune ili žice kako je na početku teme napravljeno.

Offline dadovtc

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
« Odgovori #14 : Lipanj 02, 2010, 00:44:44 »
  • 0
Bez CO2 ni ne pomišljaj niti jednu preinaku, ali sigurno ima netko u blizini, imaš svega 5-10 min za to što treba povariti  :wink:
Ovo samo sa vunom ne dobiješ puno (čak mi se čini da u jednom području okretaja je bučniji) jer ima jako malo rupa na stingeru koje bi adekvatno "odvele" zvuk na prigušanje u vunu, a sa vunom mu smanjuješ volumen te samim tim i prigušenje na osnovu naglog paada tlaka u većuj komori (difuzor)