Dobio sam 14M prije par dana.
Što reći, bar 10 godina nije radio, nije davao iskru na svjećicu pa sam ga morao upaliti spuštanjem niz nizbrdicu.Ok, sad dava iskru.
Pošto mu je rezervoar iznutra cijeli zahrđao našao sam rezervoar od kultivatora i pričvrstio ga na inbuse od volana.Pristaje kao da je rađen za njega.
Također, očistio sam mu karburator u benzini.
I dobro je radio.Fino vuče, dobro prima gas.
Ali jučer vozim se ja, davam gas on ne prima. :ljut:Stao nasred puta i dogurao ga do kuće.
Jednostavno ne prima gas.Da bi ga upalio moram uz verglanje potegnuti gas.Pustim li gas on se istog trena ugasi.
Opet ja skinem karburator odvijem vijak sa diznom (dizna se nalazi na vijku jelte?), propušem diznu i vratim je natrag.
Opet zaverglam, dam gas i dobro ga primi.Pustim malo gas, ubacim u prvu, krenem dat gas i opet isto sranje.Opet ga ne prima.
Whiskey Tango Foxtrot, WTF, What the F..k, Koji K...c?
Nakon konzultacija sa starim on kaže da je možda rezervoar (ovaj od kultivatora koji je na njemu) nečist.Ja sam u taj rezervoar već prije ulio benzin i izmućkao ga.
Pa ako i ima neke prljavštine u njemu na pipi od rezervoara ima filter.
Druga verzija je da je rezervoar pošao kvragu i da mu benzin koji je unutra otapa plastiku koja zaštopa karb.
Samo da napomenem da sam izlio mješavinu iz rezervoara, i procijedivši je kroz krpicu opet ulio u rezervoar.
E sad, vratimo se na njegov orginalni rezervoar kojeg sam radi hrđe skinuo.Iznutra je cijeli prekriven hrđom koja se pomalo i ljušti pa šuška u njemu.
Na internetu sam čitao da postoji metoda skidanja hrđe elektrolizom.Jednostavno izgleda ali meni se to ne da raditi.
Stari je spomenuo nekakav anti-rost kojeg ima za kupiti a usput je rekao da ne zna koliko će on pomoći.Pa me zanima jeste li imali iskustva s tim anti-rostom i koliko je on efektivan.
Evo i slika, kako izgleda s tim rezervoarom od kultivatora:
Sadašnje stanje je nešto drugačije, zadnji nosač sam obojao kao felge na ovome Jugu a sa zadnjih amortizera sam skinuo ovu crvenu boju tako da su sad u izvornoj verziji.