Autor Tema: E90 šaltanje  (Posjeta: 8089 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rajko150

• Tomos Rider
  • Trade Count: (0)
  • Trgovac
  • *
E90 šaltanje
« : Studeni 27, 2010, 11:18:07 »
  • 0
Dobio sam E90..i sad me zanima kako se šaltaju brzine ja stavim u prvu pustim kvačilo i ugasi mi se i tako nakon nekoliko puta nekako sam kreno i onda želim u drugu pitao sam tatu i on je rekao da treba za gore i ja dignem goro i vrti mi u prazno...tako sam se mučio jedno pola sata i došo sam do treće..ali kako spustiti brzine bilo me strah da ne skoče tako okretaji i da nešto ne razjebem molim vas pomozite :misli: :tuzan:

Offline bodek15

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • Spol: Muški
  • Tomos apn6 alpino, automatic
Odg: E90 šaltanje
« Odgovori #1 : Studeni 27, 2010, 11:23:55 »
  • 0
ne kuzim u cemu je problem  :misli: pa kad ides u visu i vrti u prazno naci da si stavio u ler trebas jos malo vise polugu gore dignut a za nizu brzinu neznam ceg se bojis pa stisnu kuplung i spusti polugu....neznam jesam ti dobro objasnio al mi nije uopce jasan tvoj problem  :dontknow: :dontknow:

Offline amel14m

• Tomos Rider
  • Trade Count: (11)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #2 : Studeni 27, 2010, 11:25:14 »
  • 0
ti ces razjebati masinu sunce ti zarko :mad: uzmi APN i uci se saltati kad naucis pređi na E90 vjeruj mi razjebaces masinu,jer dok upratis kvacilo i brzine masina riknula :mrgreen: 1 ti je skroz dolje 2,3,4,5 su gore između svake brzine imas ler zato polugu moras dobro pomicati ako malo pomaknes ode u ler moras kvacilo upratiti stiskati kad saltas brzine :mrgreen:
Prestani ga savjetovat.....možda više neće čovjek svako malo biti u kvaru... :lol: :lol:

Offline Black

• Tomos Rider
  • Trade Count: (1)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #3 : Studeni 27, 2010, 12:42:54 »
  • 0
gore su ti vise brzine dole nize
"skidam nevinost"
garancija doživotna

Offline Brkovi

• Tomos Rider
  • Trade Count: (1)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #4 : Studeni 27, 2010, 12:46:01 »
  • 0
prva brzina je dole sve su ostale  gore

Offline stari tovar

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (3)
  • Trgovac
  • Tomos 90E , APN 46
« Odgovori #5 : Studeni 27, 2010, 12:49:31 »
  • 0
Imam osjećaj da će ovaj motor poć u djelove ,prije nego vidimo njegove slike.
ko je lud.....ne budi mu drug

Offline zvone-ri

• Tomos Rider
  • Trade Count: (5)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #6 : Studeni 27, 2010, 12:57:17 »
  • 0
bar da pošalje slike prvo leh fini va graje :lol: :lol: Polako i samo polako, gledaj i trči i uči uz poštara na apn-u :lol: :lol:. Ne srami se, nisi nit ćeš bit jedini :wink:
rompa mi škarik....
citat yatasaki ;- niki se nisu htili rodit pa sad živimo za dišpet...

Offline amel14m

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #7 : Studeni 27, 2010, 13:48:55 »
  • 0
ja sam burazu APN-a sjebo uceci se voziti tako da nije pametno na Elektroniku se uciti em mozes zavrsiti na guzici s prednjim kotacem u zraku,i unistiti tu lijepu robu :mrgreen: :mrgreen:
Prestani ga savjetovat.....možda više neće čovjek svako malo biti u kvaru... :lol: :lol:

Offline penac

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (2)
  • Trgovac
  • Gura: Tomos atx 50c
« Odgovori #8 : Studeni 27, 2010, 14:14:37 »
  • 0
kad puštaš kvačilo nemoj ko majmun puštat naglo, ako osjetiš da se oče ugasiti dodaj malo gasa i lagano će krenuti i dok krećeš pusti do kraja kvačilo i to je to, i kad krećeš dovoljno je da minimalno držiš gasa da ne bude u leru, ako otfrljiš gas ko majmun i naglo puštaš samo ćeš sjebat sve, a i može da te baci na zadnji (možeš da i padneš sa motora)...

i moraš naučit da znaš da je u prvoj, nekad kad na mjestu prebacuješ u prvu neće da prebaci zbog odličnog mjenjača pa moraš motor malo mrdat naprijed nazad i usput pokušavat prebacivati u nižu (zato dok voziš dok se motor kreće prebacuješ u nižu a ne kad staneš)

i nemoj nikada nizbrdo vozit bez gasa rađe drži ler, jer ko zna ako staviš u nižu brzinu a on ide u okretaje nizbrdo ti ne držiš gas ne dobiva dovoljno ulja za podmazivanje moš sjebat cjeli motor...

to ti je uglavnom to, nemoš sjebat ako si normalan, ako nisi to je onda druga stvar... :wink: :mrgreen:

Offline boban

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • atx - bt stublina
« Odgovori #9 : Studeni 27, 2010, 17:27:55 »
  • 0
Ako spustis "pedalu" dole ne znaci da si u prvoj brzini, mozda je pre tebe neko ostavio u 3. pa ti je tesko krenuti. Prva brzina ti je skroz dole, ostale gore. Izmedju svake imas prazan hod na pola puta izmedju dve brzine, sluzi ti da izmedju svake brzine ako imas potrebu mozez  motor da izbacis iz brzine. Probas prvo u mestu, guras motor par metara napred i par nezad, nekoliko puta dok ne skontas kako tvoj menjac radi. U tih nekoliko metara radis sledece. Cupkas motor unapred, stisnes kvacilo i palicu spustas dole da bi on usao u nizi stepen. Ponavljas dok ne uvidis da nece vise dole, znaci u prvoj je. Stisnes kvacilo, cupnes motor malo napred i blagim dizanjem pedalice izbacis ga iz brzine. Opet ponovis isto i ubacis ga u drugu. Opet ponovis isto izbacis ga iz druge i ubacis u medjuler izmedju druge i trece. Nakon toga sledi treca itd, sve do pete. Okrenes motor i nazad sa spustanjima do pocetne tacke. Motor nisi upalio uopste. Poenta je samo d ashvatis princip rada na tom menjacu. Nakon toga upalis motor, polako krenes (prvom brzinom) i sa vecim pomakom na gore motor umesto u medju ler ulazi direkt u drugu brzinu, isto i u trecu (nakon druge) i tako sve do pete.
Ako saltas u visi ili nizi stepen a on je u praznom hodu, znaci da nisi dovoljno podigao palicu i menjac nije uzubio brzinu dobro, ponovi proces i on je pogadja. Jedan dan vezbi i naucio si za sva vremena!

Offline rajko150

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #10 : Studeni 27, 2010, 17:39:08 »
  • 0
E ljudi nikad više neću Elektronik zajahat neznam kako no kretao sam iz prve uzbrdo i nekako je dignuo se prednji kotač u zrak i odjednom ja završio na podu :tuzan: sutra ču stavit slike razjebano je zadnje svijetlo zadnji blatobran paketreger i malo se podero sic :tuzan: još me bole leđa mvaljda me nekako prebacio za nazad :palacdolje:

Offline penac

• Tomos Rider GM
  • Trgovac
  • Gura: Tomos atx 50c
« Odgovori #11 : Studeni 27, 2010, 17:44:56 »
  • 0
e jebemu boga, takvim nebi nikad dao takve motore..
šteta jadnog motora...
ajde da je apn neki razjebani za vježbu, al elektronik... :palacdolje:

da si bio strpljiv mogo si naći nekoga pa da te podući kako se vozi motor, pa ne ide se đabe u autoškolu za takvo nešto....

ili si mogao privatno malo naučiti ali lagano, a ne jebat majku jadnom motoru... točno se dogodilo što sam napisao... :confused: :wink: :palacdolje:

Offline amel14m

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #12 : Studeni 27, 2010, 17:49:41 »
  • 0
ja sam burazu APN-a sjebo uceci se voziti tako da nije pametno na Elektroniku se uciti em mozes zavrsiti na guzici s prednjim kotacem u zraku,i unistiti tu lijepu robu :mrgreen: :mrgreen:
stasam ja napiso :mrgreen:

Offline weber28

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • Tomos Apn 4s
« Odgovori #13 : Studeni 27, 2010, 17:51:04 »
  • 0
Stvarno šteta deve :palacdolje: nije to motor koji svaki dan vidiš ili ih ima još 90 kubika malo više gasa skosa i na zadnji trebao si se naučit na apnu pa onda na jače kreće se s manjeg pa na jače i zašto nisi kretao na ravnici ako neznaš samo polako tako i moj brat isto nezna vozit naglo pusti kuplung i odmah pun gas sreća jer je to apn pa nije tako jak i nije ga "šteta" :tuzan:

Offline rajko150

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #14 : Studeni 27, 2010, 17:53:55 »
  • 0
Ljudi jbg sutra če sve bit napravljeno i tata če si uzet malo vremena i naučit me..i zašto meni kad dižem brzine ide 5 puta gore i jedanput dole a vi ste napisali da treba ić 4 puta gore