ok počeo sam opasno razmišljat da krenem u ovaj projekt samo da prvo nešto razjasnim sa teorijom.
dakle ja bi trebo sad stavit gore aluminisku ploču da brezoni pašu da pašu prelivni i da ima onaj dio za hlađenje dobro nije problem napravit i onda kad napravim tu ploču probučim nove rupe u blokovima po ovoj ploči i napavim navoje a ostatak poravnam s pločom mislim blokove prilagodim unutrašnjosti ploče. dihtung bi tu vjerovatno trebo bit original. ok upasavanje cilindra i nije tako teško. usisne lamelice nije problem isto malo blokove poravnam probušim napravim kućište zašarafim lamelice i to je to karb ide mikuni 28 mm pridubnicu nije problem napravit. e to je lakšio dio posla teoretski i to mi je dio koji je jasan a sad ovo: bolcena klipa kako da to napravim? da paše u ctxovu radilicu?ovdje na slikama nešto su oni čeprkali oko glave a ja nebi dali moram? auspuh pošto sam naslov kaže gp80 to znači za trka a meni treba za cross dali će moć ovaj auspuh koji su proračunali?
i bili mi neko ovo mogo prevest
Poročilo delovanja
Prvi zagon
Motor je bil sestavljen, preverili smo še delovanje vžiga, dotok goriva v uplinjač,
obtok hladilne tekočine, odsotnost zračnih mehurčkov v hladilni tekočini. Ko smo se
prepričali, da vse deluje smo ga odpeljali ven iz delavnice, preklopli v prestavo, ter
potiskali vozilo da bi motor zagnal. Ni rabilo veliko, približno 30m potiskanja pa je
vžgal. V prostem teku je deloval brezhibno. Pustili smo ga delovati, da se hladilna
tekočina ogreje, tako smo lahko preverili še avtomatsko vklapljanje obtočne črpalke.
Temu je sledilo vtekanje; prvih nekaj ur delovanja je bil motor nizko obremenjen.