Uzmimo primjer kolega svemogucci i ja. Kakvih on sve problema ni imo sa motorom (2008. 1900+km) dok ja (2008. 800+) jedino kaj sam menjal na motoru je guma i stop svjetlo. Znam da ja imam duplo manju kilometrazu al hocu reci da kod ovih novijih vozila na par ispravnih nadje se i jedan truli...ili mozda obrnuto.
Znas kaj je problem kod tomosa,kaj tu sitnice zezaju!
Onaj dellorto 14/12 se tak lako zastopa,i naravno motor onda serucka jer neide kak treba!
Osim toga onaj veliki airbox kad se nakupi prasine takoder vam motor neide s mjesta,i osim toga ispuh se zastopa obavezno nakon par t/km jer je full mali,a ako motor saftatae nekvalitenim uljem to se mora dogodit!
Ja sam to prihvatio da je to tako,i nikad mi nije bilo problem to malo pocistit,tu i tamo zamjenit karike i vozit se ko covjek!
Od kud vam da su svi djelovi iz kine,jel ima ko kakav link da to dokaze?
Ja vam iz iskustva mogu rec da su novi cilindri napravljeni sa premalom tolerancijom i izisikuju razradu od 1000 i vise kilometara,jer ako ga sfrljite full nakon male kilometraze vjerovatno ce vam cviknut!
Osim toga na njihovim klipovima se cesto zapeku karike,tu isto tolerancija igra svoje,jer se klip siri i stisce karike uz stublinu,a zanimljiva stvar karike prozvone nakon 5000km,i jos se zapeku!
O radilicama je bilo u temi o radilicama,o lezajevima svjedoci najbolje kolega andelko iz lagerosa,da ne nabrajam sad dalje....-