Autor Tema: TOMOS Karting - tuned by pajser9 [update]  (Posjeta: 23333 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trade Count: (0)
  • Trgovac
  • *
  • Spol: Muški
TOMOS Karting - tuned by pajser9 [update]
« : Srpanj 29, 2009, 22:03:07 »
  • 0
Karting sa T15 SLC masinom kao sto u samom naslovu pise.
Karting je original zastavine proizvodnje, znaci nije home made. Radjene su neke modifikacije itd. Sediste i volan je osakatio bivsi vlasnik ali jbg sta je tu je. Kocica je pravljena kod mog strica. Iskoriscen je cilindar od ladinog kvacila koji je uz neke modifikacije odlicno posluzio kao kocnica za karting. Kandza je original, od nekog japanskog veceg motora, tako je fabrika ugradjivala. Masinu je jos prethodni valasnik zameni i stavio masinu T15 SLC koju sam ja kasnije dosta modikovao i frizirao.  Sto se tice masine, unutra je 40L klip,  spustena glava, Bing 18, olaksan zamajac, smanjena zapremina kartera, platinsko je paljenje i prepravljen Master auspuh. vata dobro tek preko 9000 rpm i tu je onda pravo veselje.... cilindar je posebna prica....najbolji cilindar koji imam u kolekciji, jede decu :D  prenos 14/26 - 16/26

Aj dosta price, evo nekih slika:

« Zadnja izmjena: Rujan 10, 2011, 18:41:33 pajser9 »

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
Odg: Tomos Karting T15 SLC
« Odgovori #1 : Srpanj 29, 2009, 22:03:25 »
  • 0
Sada je na kartingu samo privremeno druga masina i termogrupa sa mog apn-a, a samo je karb ostao od njegove SLC masine koja je bila na njemu i razletela se, pa je sad na stolu i radi se na njoj...

Evo kako je to izgledalo danas sa SL masinom i dugackim prenosom (16/26) namenjenom za njegovu jacu SLC masinu i za pravac (max speed). SL masina se onako, solidno pokazala iako je staza (parking) jako kratka , al jbg.

Evo kako se u tome snasao moj najbolji drug Andric koji je prvi put vozio moj karting.  Bilo je tu malo gusenja u sporim krivinama a u visim brzinama, izletanja i promasivanja brzina al dobro. Nije mu za zameriti, vec kasnije je to bilo mnogo bolje al nam se ispraznila baterija u mobu. Inace nismo ni planirali da snimamo nego je on ovo nekako zadenuo mob u kacigu i eto ga, ispade nesto:
Karting by pajser9 (test druge masine)

A evo jedno moje uletanje, koje smo uspeli da snimimo nekako jedva.
Kart by pajser9

Sutra sklapamo SLC masinu i stavljamo malo kraci prenos....bice driftovanja ii  cepanja samo tako  :razz:

Offline flyer_dario

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • Neš na benzin
« Odgovori #2 : Srpanj 29, 2009, 22:09:16 »
  • 0
Več si preveliki za taj karting,vidim di noge držiš,čisto kod volana. :mrgreen:
Dal ste izmjerili krajnju?

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #3 : Srpanj 29, 2009, 22:17:39 »
  • 0
Krajnja je bila sa friziranom SLC masinom i prenosom 15/26 80km/h.  Al to se onda dere kao da je u prvoj, jer je i taj prenos kratak za tako male tockove. Moglo bi to jos sa duzim prenosm, npr sad ovaj sto imam 16/26, al sa njim jos nisam merio, jer taman kad sam nabavio taj prenos njegova SLC masina se raspala, a ova SL masina sa Laser auspuhom ne vrti ni blizu kao ona SLC sa prepravljenim masterom. Bas su velike razlike.  Jebiga....a i ne zanima me max speed jer to je dosadno i nije kart namenjen za to. Sad cu da stavim kraci prenos kao ranije i tu staru dobru SLC masinu pa da se zajebavam ko covek....

PS: Na prvom video nisam ja. To vozi moj drug koji je dosta vislji od mene. Ja sam na drugom snimku, mada i meni vec postaje mali, al boli me tuki  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2009, 22:19:23 pajser9 »

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #4 : Kolovoz 17, 2011, 20:18:27 »
  • 0
Evo i mene posle skoro 2 godine odsustva. Prvo da pozdravim staru ekipu sa foruma sa kojom sam nekad svakodnevno razmenjivao iskustva o tomosima putem foruma, oni ce se sami prepoznati ko su!!! Pozdrav i za sve nove clanove koji nisu imali priliku da gledaju iz dana u dan moje nove gluposti u novim postovima :D

Ponovo me malo minula zelja za tomosima, valjda visak adrenalina, zelja za obrtajima i izvlacenje sto vise snage iz 2T masine.
Radio sam ovih dana malo oko kartinga, pa da ne pisem ceo text i sve ispocetka evo copy/paste verzija sa naseg SRB Tomos Foruma.

"Ovde ima po koja slika kako je izgledalo u proteklih nedelju dana kod mene u dvoristu i garazi :)

Karting je sto bi se reklo generalno sredjen. Bio je oguljen do metala, nakon cega je pripremljen za farbanje, presprican nekom vrstom spric gita i preko toga akrilna bela farba.  Pojedini delovi su radi kontrasta ofarbani u zeleno sto se vidi i na slikama. Meni se licno svidja kombinacija, samo me malo nervira sto je moralo biti ovoliko crne boje na kraju. Promenjeni su lezajevi na zadnjoj osovini, remontovani ili zamenjeni delovi koji su bili osteceni. Ceka se jos samo kocnica, jer je puklo na svu srecu u nesreci kociono crevo bas dok smo luftirali kocioni sistem.  
Pomoc u pripremama za farbanje i farbanju su mi pruzili moji prijatelji Dragan i Srdjan, takodje  i u jos nekim stvarima.

Masinu sam kasnije sam radio i stelovao. Jos ne mogu da je isprobam kako radi pod opterecenjem, ali recimo da sada dosta dobro radi. Treba jos malo da se uskladi kolicina vazduha koju usisava na karburator, ali to tek kad stigne kocnica pa da mogu da isprobam kako se ponasa u voznji pod maximalnim opterecenjem.

Inace masina je T15, odnosno BT cilindar 42mm , sirina i uglovi otvaranja kanala su dosta izmenjeni, karburator je Dellorto 26mm, platinsko paljenje bez namotaja za svetla i duplom oprugom na platinama u nadi da ce podnositi i ici u vece obrtaje.  Rezona je master, ali grana i top su rucne izrade tako da je masina brem do sada  imala jako lepu rezonaciju na visokim obrtajima, bez gusenja i slicnih problema, stim da je karting  i na niskim obrtajima lepo radio.....e sad videcemo kako se ponasa sa ovim  izmenama....samo jos kocnica se ceka"
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2011, 20:21:41 pajser9 »

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #5 : Kolovoz 17, 2011, 20:18:57 »
  • 0
Evo jednog snimka sa danasnjeg stelovanja, nazalost samo na leru, dok kocnica ne bude u funkciji....
[size=18] [/size]

Offline matekk

• Tomos Rider
  • Trade Count: (8)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #6 : Kolovoz 17, 2011, 20:22:12 »
  • 0
brutalno :mrgreen: filter vazduha ne bi škodil.
NEVER TOUCH A RUNNING TOMOS!    
http://www.itsbetterinthewind.com/

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #7 : Kolovoz 17, 2011, 20:30:47 »
  • 0
nema toga u mojoj ponudi :D
Original K&N  je skup, kopije ne valjaju nizasta, a ja para nemam za original....uvek sam vozio bez filtera a i kad sam ga imao, motor nije hteo da radi sa njim pa sam ga se odrekao....samo treba dobro ustelovati ovako i da vidis veselja :D
Ali kada malo bolje razmislim, sada su nazad dosta sire gume bice vise i prasine, karburator dosta siri od Binga 18, uvlaci kao usisivac....nije ti lose ideja, mozda i uleti neki filter u opticaj  :palacgore:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2011, 20:33:16 pajser9 »

Offline matekk

• Tomos Rider
  • Trade Count: (8)
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #8 : Kolovoz 17, 2011, 21:01:22 »
  • 0
tako je sine brute,kroz taj fergazer bi mogao i malu đecu usisavati,stavi ti njemu filter svakako da ne uleti neki kamenčičm unutra :confused:
NEVER TOUCH A RUNNING TOMOS!    
http://www.itsbetterinthewind.com/

Offline Marac031_PNJ

• Tomos Rider
  • Trade Count: (4)
  • Trgovac
  • *
  • APN6 Tuned
« Odgovori #9 : Kolovoz 17, 2011, 21:04:38 »
  • 0
Pajseru citao sam tvoje teme i mogu rec jedino svaka cast :palacgore:

*Uteras divlju svinju u trenu kroz taj dell 26 :mrgreen:
Akuma no APN6!

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #10 : Kolovoz 17, 2011, 22:40:48 »
  • 0
Pajseru citao sam tvoje teme i mogu rec jedino svaka cast :palacgore:

*Uteras divlju svinju u trenu kroz taj dell 26 :mrgreen:
Hvala :)

Offline *Doktor

• Tomos Rider
  • Trade Count: (7)
  • Trgovac
  • *
  • I LOVE MY HONDA!!!
« Odgovori #11 : Kolovoz 21, 2011, 18:41:39 »
  • 0
jel pali gume 1.-2. brzina?

OGANJ!!!(u okretaje)
VAG u krvi....
Tomos BT50R www.tomos-riders.com/index.php/topic,18732.0.html

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #12 : Kolovoz 22, 2011, 00:48:48 »
  • 0
moze da krene iz druge i da potpise, a sad da spali gume da se pusi, to nisam siguran. Tesko je to sa kartingom, jer je lagan pa nema inercije da ga zadrzi da bi tockovi prokliznuli, a siroke gume, mekane, dobro lepe za podlogu, pa karting ispucava brzine kao iz topa, lepi za sediste. Da nisam ranije vozio ovaj karting i da ga ne poznajem u dusu, verovatno sad nebi znao da ga vozim kako treba po ulici.  Danas sam driftovao i divljao malo po mojoj ulici...zajebano jako, ne stignem da razmisljam o bezbednosti i okolini koliko se borim sa kartingom da ga ukrotim pogotovo jer mi  kocnica jos nije u funkciji.....sve ga cimam na pola gasa pa onda kad ugrabim koji metar pravca ocepim pun gas a on podivlja ne znam kako da stanem....ne smem se vise zajebavati tako dok ne sredim kocnicu....sva sreca primetio sam da kociono crevo pusta jos dok sam luftirao kocioni sistem.

-Evo novih slika:

Treba samo jos neke sitnice estetski da sredim, kao sto su auspuh i rucica menjaca.....
« Zadnja izmjena: Kolovoz 22, 2011, 01:38:16 pajser9 »

Offline goa604

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #13 : Kolovoz 22, 2011, 03:25:15 »
  • 0
jako mi se svidja. kakva je to rama ?

Offline pajser9

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #14 : Kolovoz 22, 2011, 04:31:49 »
  • 0
Original, Zastava Junior, nije kucne izrade, sve je original od kartinga, osima masine....standard  masina je DMB 60ccm ili Tomos UMO 06 sa direktnim prenosom, a ovde je ubacena od BT-a sa 5 brzina