Autor Tema: E90 rasprave iz teme "Susret u Garaži"  (Posjeta: 25599 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dejan_22

• Tomos Rider
  • Trade Count: (3)
  • Trgovac
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Tomos APN4 SL
E90 rasprave iz teme "Susret u Garaži"
« : Srpanj 08, 2008, 20:10:12 »
  • 0
e da je meni samo jedna mašina ............................  :razz: :razz: :razz:

e90 naravno

ako bar neka bude viška-tu sam
« Zadnja izmjena: Srpanj 10, 2008, 11:30:26 Karabaja »
Čitajte doživljaje kako je bilo voziti Tomose po Hrvatskoj!

http://tomosima-na-more.blog.hr/

Offline babaos

• Tomos Rider
  • Trade Count: (0)
  • Trgovac
  • *
  • 36
Odg: Susret u Garaži
« Odgovori #1 : Srpanj 08, 2008, 20:32:07 »
  • 0
e da je meni samo jedna mašina ............................ :gy: :gy: :gy:

e90 naravno

ako bar neka bude viška-tu sam

Kad je budeš i nabavio postat češ vlasnik problema.I to dobrog.Ja imam četiri komada.Nijedna nije bila u dobrom stanju.Vjerujem da su uglavnom takve.Prva koju sam kupio koštala je 1400 Kuna.Blokovi katastrofa.Mjenjač isto.Birač nemoram ni reći.Kvačilo razbijeno.Cilindar i Glava na moju sreću još su bili iskoristivi.Klipa nije ni bilo.Klasična podvala ali ja sam je unatoč kupio jer ih nema na svakom čošku.Krenuo sam u restauraciju.Sređivanje dosjeda Ležaja 1200 Kn,Ležaji i Brtve 300,Radilica(komplet sređivanje) 200,Klip 500.Sastavljanje isto ima neku cijenu.Dakle sve to je mogao neko napraviti prije mene i to bi me koštalo oko 4000 Kn.Samo mašina.Ali je zato sad to to.Vozim je na stazi oštro po 20 min. a ona samo šapće i šapće.

Offline Dejan_22

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #2 : Srpanj 08, 2008, 20:39:39 »
  • 0
znam

zato je mene strah kupit e90
a svi puno traže  :mad:

a htio bi samo jednu urednu da ide bez problema par godina

a i djelovi su problem

Offline babaos

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • 36
« Odgovori #3 : Srpanj 08, 2008, 21:34:07 »
  • 0
znam

zato je mene strah kupit e90
a svi puno traže  :mad:

a htio bi samo jednu urednu da ide bez problema par godina

a i djelovi su problem
Najiskrenije ti savjetujem kad nabaviš da napraviš (piksuješ)dosjede Ležaja, i tek se onda lijepo voziš kao čovjek.U suprotnom ta je mašina samo problem.

Offline anri

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (7)
  • Trgovac
  • Sprint65cc, Tomos Atx 65cc, Beverly 250ie, X10 500
« Odgovori #4 : Srpanj 08, 2008, 21:58:05 »
  • 0
Decki sve je to lijepo kad se ima e-90 masina, osobno ju nemam niti sam ikad vozio taj motor...Po pricama drugih vidim da je to jedan motor dosta dobrih performansi za ono vrijeme kad je proizveden....A koji nosi i hrpu problema bas zbog toga sto mislim da ne mozes kupit masinu od tog motora koja nije bila 5 puta otvarana....dosjedi lezajeva su vecinom u kurcu,navoji takoder pa se zajebavaj sa ubacivanjem novih navoja.....
Moje misljenje je da takvu masinu nemozes dobru kupit,uvjek ce nesto bit u losem stanju na njoj,i onda imas jos veci problem gdje nabavit originalne djelove,ma ne samo to,gdje nabavit uopce djelove za taj motor....S tim se mogu bavit ljudi poput baobaosa,koji to voze po stazi,pa opet malo promatraju,pa dostelavaju,pa opet nesto kemijajaju,pa friziraju,preracunavaju itd...i osim sveg tog vole to i imaju puno slobodnog vremena....
Mislim da si igranje sa takvom masinom mogu priustit ljudi sa puno zivaca,slobodnog vremena,i naravno novaca....jer nikad dosta ulaganja....Tak da ono ova mlada ekipa koja trazi takve masine za jurcanje uokolo vjerovatno nije svjesna dosta losih strana koje donosi ta masina....ne mora se radit o nikakvim kvarovima,sama potrosnja sigurno nije mala,a neka uskoci jos i neki kvar .....eto velikog problema....
Po meni je bolje vozit neku masinu od bt-a koja nije tolko jaka,al je dosta pouzdana i ako nista,lakse ju je nabavit i djelovi su takoder pristupacniji i jeftiniji....
Želje iz 2008 godine :)
Ah lijepo bi bilo kad bi si mogo covjek to priustit....a ovako sad bi bio zadovoljan kad bi mogao imat trkacu radilicu, kit, motoplat paljenje, boost bottle i techigas spulju na matiku te neku gljivetinu na frgi 19mm :)

Offline ja moren

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • t 90 e original,ATX 90 tuned, A 35 tuned,BT u obno
« Odgovori #5 : Srpanj 08, 2008, 22:38:24 »
  • 0
Eto meneeee ! Bio ja na godišnjem 10 dana. Da se uključim u raspravu o stanju mašina E-90 Ta mašina je jednostavno prejaka za one blokove i mjenjač koji su konstruirani za 4 put slabiji motor(APN 4).Ali unatoč svemu mogu jako puno izdržati i iz vlastitog iskustva znam da nikada nisam imao problema sa iščupanim navojima i provrćenim ležajevima radilice,stvar je u tome koliko je agresivno voziš i koliko imaš osjećaja za vide prilikom rastavljanja i sastavljanja. Negdje na ovom forumu sam već napisao da od kvarova na tim mašnama su mi najviše briga zadavali pucanja korpi kvačila i kajle birača brzina, kao i one male kajlice na piramidi.
Cilindar i klip mogu izdržati jako puno ako ih dobro podmazuješ a ležaji na radilici najčešće odlaze kada ljudi iz neznanja eliminiraju valjkasti ležaj sa strane magneta jer im je lakše i jeftinije staviti običan kuglični pa kada ga uprešavaš i izbijaš u blok par puta eto lufta u blokovima,dok su nosači motora pucali najčešće kada mašina nije bila dovoljno pritegnuta pa se uvijala kod ubrzanja u prvoj i drugoj
Ki more -more a ki ne more neka se hiti va more

citat djordje-
ovdje u mom kraju e90 ili ctx masina se moze vidjeti nesto malo teze nego leteci tanjir pun vanzamaljaca.ž

Bolje milf u ruci nego komad na grani...

Offline babaos

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • 36
« Odgovori #6 : Srpanj 09, 2008, 09:15:43 »
  • 0
Decki sve je to lijepo kad se ima e-90 masina, osobno ju nemam niti sam ikad vozio taj motor...Po pricama drugih vidim da je to jedan motor dosta dobrih performansi za ono vrijeme kad je proizveden....A koji nosi i hrpu problema bas zbog toga sto mislim da ne mozes kupit masinu od tog motora koja nije bila 5 puta otvarana....dosjedi lezajeva su vecinom u kurcu,navoji takoder pa se zajebavaj sa ubacivanjem novih navoja.....
Moje misljenje je da takvu masinu nemozes dobru kupit,uvjek ce nesto bit u losem stanju na njoj,i onda imas jos veci problem gdje nabavit originalne djelove,ma ne samo to,gdje nabavit uopce djelove za taj motor....S tim se mogu bavit ljudi poput baobaosa,koji to voze po stazi,pa opet malo promatraju,pa dostelavaju,pa opet nesto kemijajaju,pa friziraju,preracunavaju itd...i osim sveg tog vole to i imaju puno slobodnog vremena....
Mislim da si igranje sa takvom masinom mogu priustit ljudi sa puno zivaca,slobodnog vremena,i naravno novaca....jer nikad dosta ulaganja....Tak da ono ova mlada ekipa koja trazi takve masine za jurcanje uokolo vjerovatno nije svjesna dosta losih strana koje donosi ta masina....ne mora se radit o nikakvim kvarovima,sama potrosnja sigurno nije mala,a neka uskoci jos i neki kvar .....eto velikog problema....
Po meni je bolje vozit neku masinu od bt-a koja nije tolko jaka,al je dosta pouzdana i ako nista,lakse ju je nabavit i djelovi su takoder pristupacniji i jeftiniji....

Sad nemogu idem na put ali odgovorit ću na ovaj post ozbiljnije kad se vratim.

Offline Dejan_22

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #7 : Srpanj 09, 2008, 11:30:35 »
  • 0
ma odustao sam od e90

barem za sada na bt-u

nemam toliko para a i cilj mi je motor kojeg mogu vozit svaki dan da uredno pali i ide
ide obična bt mašina i gotovo

bit će još motora pored bt-a pa ćemo onda vidit za e90 mašinu

Offline babaos

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • 36
Odg: E90 rasprave iz teme "Susret u Garaži"
« Odgovori #8 : Srpanj 11, 2008, 20:47:31 »
  • 0
NARAVNO DA NISI ODUSTAO.Kupit ćeš čim budeš mogao.Ali dobro je da kontroliraš emocije i da se prilagođavaš svojim potrebama i mogućnostima.

Offline Dejan_22

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #9 : Srpanj 11, 2008, 21:07:20 »
  • 0
pa kupit ću ju sigurno kad tad

al još ćemo vidit dal ide na bt-a

ovisi u kakvom je stanju i kolko treba ulagat

ako se pokaže dobra ide na bt
jer on meni treba za vožnju svaki dan

bit će sa strane još apenaca, atx-a i takvih stvari
dosad u ovih 7 mj sam pronašao par komada al sve su u raspadu
osim jedne koja je već na bt-u
nisam ju još probao al kaže čovjek da je u dobrom stanju

Offline ive_91

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • Spol: Ženski
  • act u nastanku, mito 125 evo x2
    • www.penisinline.com
« Odgovori #10 : Srpanj 12, 2008, 00:17:38 »
  • 0
masina je extra uz pikse u dosjedima... sve ostalo je tu i radi kako treba... uz rastavljive lezajeve ili jedan od njih... promjenit kajlu u biraću ti treba pola sata... piramidu treba max 15 min... a trosak 50 kn po kajli... i 1l. ulja 100kn ... to ti je dosta za dva puta... korpa se rijesi sa novim tipom 4 lamele puno je jaca ai kvaćilo je bolje... ipak ima 4 lamele... a sa 4 orpuge ljepse je vozit i manje opterecenje je na kvaćilu, onaj aluminijski zupćanik se promjeni jednom u 2-3 godine i nemas brige. :palacgore: samo je stvar ulozit 2000-3000 kn u masinu i ona je bez greske...  :cool:
izmjena, ugradnja, dorada te svi ostali radovi na skuteru/mopedu/motociklu, cijene recesijske.! dolazim po vase vozilo te vam ga vracam ako je potrebno. Zg. zupanija te okolica zaboka i krapine, kontakt mail: ive_9111@hotmail.com ili sms 099/8396-168

Offline babaos

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
  • 36
« Odgovori #11 : Srpanj 12, 2008, 00:28:52 »
  • 0
Kupio sam neki dan još jednu mašinu E90 i jednu od CTX-a.Obe su kirnerovane na dosjedima.Ostalo očekivano.Ali nisu bile ni skupe.

Offline anri

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (7)
  • Trgovac
  • Sprint65cc, Tomos Atx 65cc, Beverly 250ie, X10 500
« Odgovori #12 : Srpanj 12, 2008, 00:34:44 »
  • 0
Kupio sam neki dan još jednu mašinu E90 i jednu od CTX-a.Obe su kirnerovane na dosjedima.Ostalo očekivano.Ali nisu bile ni skupe.

Pa kaj ce vam tolke masine.....mozda to mslite prodavat za dobru lovu kad se sloze :mrgreen: :mrgreen:....pa ne bute ih valjda sve frizirali....
Želje iz 2008 godine :)
Ah lijepo bi bilo kad bi si mogo covjek to priustit....a ovako sad bi bio zadovoljan kad bi mogao imat trkacu radilicu, kit, motoplat paljenje, boost bottle i techigas spulju na matiku te neku gljivetinu na frgi 19mm :)

Offline Puch rulz

• Tomos Rider GM
  • Trade Count: (2)
  • Trgovac
  • Tomos 14M 80 ccm "paklena naranča"
« Odgovori #13 : Srpanj 12, 2008, 08:36:43 »
  • 0
anri,nekomu je gušt skupljat te e90 mašine......pretpostavljam da babaos,on neće sve mašine frizirat,ostavit će si ih par komada da budu u savršenom stanju i polagano će ih vozit......
najbolji sam ja, to se zna,
zna se zna se da najbolji sam ja,
ti nisi najbolji, to moraš znat,
zato nemoj zajebavat i nemoj srat :D

Offline Dejan_22

• Tomos Rider
  • Trgovac
  • *
« Odgovori #14 : Srpanj 12, 2008, 09:15:54 »
  • 0
e90 mašina nikad dosta  :cool:

i ja bi ih rado skupljao

babaos kupuje bt felge, e90 mašine

možda je u pripremi još koja zvijer  :mrgreen: